Hoe kan de cloud uw kantoor veiliger en efficiënter maken?

j

Gepubliceerd

July 3, 2019

Auteur

Daan Pruijssers

}

Leestijd

6 minuten

De cloud is in 2019 een bekend fenomeen bij advocaten, dat is echter niet altijd zo geweest. In de afgelopen jaren heeft het concept van de cloud hard aan populariteit gewonnen, zo ook in de advocatuur.

Zowel grote als kleine advocatenkantoren kennen de uitdagingen die komen kijken bij het managen van cliënten, zaken en deadlines. Om veilig en tegelijkertijd efficiënt te opereren is soms uitdaging, vooral wanneer de IT-structuur nog op ouderwetse servers staat. Wanneer de reputatie van uw kantoor op het spel staat, is het belangrijk dat de beste technologie beschikbaar staat om alle processen soepel en veilig te laten verlopen. In dit artikel leggen wij uit waarom de cloud in 2019 de meest voor de hand liggende optie is.

Waarom uw complete kantoor van de cloud kan profiteren? 

Werken in de cloud omvat veel meer dan web applicaties en het bewaren van bestanden. Het is dan ook zeker niet nodig om functionaliteiten op te offeren wanneer de transitie wordt gemaakt. Stackbee heeft bijvoorbeeld een oplossing waarmee alle werkprocessen van de advocaat in de cloud kunnen worden gedaan. Waar dan ook en met ieder apparaat. De drie voornaamste voordelen voor de cloud luiden als volgt:

Kosten

Vermijd dure servers, opstartkosten en onderhoudskosten.

Flexibiliteit

Door de flexibele aard van de cloud is uw kantoor in staat om sneller nieuwe technologieën te implementeren. Hierdoor behoudt u de voorsprong op de concurrentie.

Beveiliging

Beveilig de data van uw kantoor met 24/7 monitoring tools

Individuele voordelen 

De moderne jurist werkt steeds frequenter vanuit huis, kantoor van de cliënt, onderweg en in de rechtszaal. Software gebaseerd in de cloud geeft de vrijheid om benodigde informatie snel op te vragen, waar en wanneer dan ook. Voor de advocaat als individu is het dus een erg efficiënte en prettige manier van werken. Alle dossiers en correspondentie van cliënten kunnen veilig worden geopend en mee worden gewerkt.
Voor de advocaat betekent het simpelweg dat er meer flexibiliteit ontstaat in het voltooien van werkzaamheden voor cliënten. Even snel een dossier raadplegen in de trein of eenvoudig een document bewerken op locatie bij de cliënt. Met de cloud kan dit allemaal en meer. 

 Vergelijking met lokale servers

 Mocht uw kantoor nog met servers werken, dan zijn daar vast ook redenen voor. Over het algemeen bestaat nog steeds het idee, vooral in de advocatuur, dat lokale servers veiliger zijn. Eigenlijk brengt het zelfs meer risico’s met zich mee. Wat als brand ontstaat of het onder water komt te staan? Deze zaken zijn vaak niet te voorkomen, deze kunnen echter wel gebeuren en uw servers onbruikbaar maken. Los van de kosten die het met zich meebrengt, is ook de veiligheid van de gegevens minder goed gewaarborgd. 

Daarnaast hebben veel advocaten het idee dat de cloud makkelijker te hacken valt. Niets is minder waar. Deze gedachte komt voort uit de eerdere jaren van het internet, dit is echter gevaarlijk accuraat in de wereld waarin we nu leven. Applicaties zoals die van Stackbee, zijn net zo goed beveiligd als de ING of de Rabobank. Dit komt omdat de volledige aandacht van een groot en gespecialiseerd IT-team ligt op het beveiligen en updaten van de applicatie.

 

Conclusie

Steeds meer advocatenkantoren schakelen over naar de cloud. Hopelijk heeft dit artikel u meer inzicht kunnen geven over de vele voordelen, met name de flexibiliteit, kosten en beveiliging zijn een aantal grote verbeteringen ten opzichte van lokale servers. Mocht u interesse hebben om over te gaan naar de cloud, dan treden wij graag met u in gesprek.