Maak Autoriteit Persoonsgegevens verantwoordelijk voor dataprivacy

j

Gepubliceerd

17 april 2020

Auteur

Coen Bröcker

}

Leestijd

3 minuten

Gebruik Autoriteit Persoonsgegevens (Dutch DPA) als buffer om privacygevoelige data van (Covid-19) apps te anonimiseren. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert dit weekend een digitaal evenement voor de beoordeling van corona-apps. https://lnkd.in/dcuVTjY

Veel partijen vragen zich af, hoe men ervoor gaat zorgen dat de privacy van burgers gewaarborgd is? De Autoriteit Persoonsgegevens (Dutch DPA) is toezichthouder. Maar ligt het niet voor de hand dat zij óók de aangewezen partij zijn om zorg te dragen voor de anonimisering én distributie van privacygevoelige data? In ieder geval tijdelijk.

Zij hebben de kennis al in huis. Dit weekend pleit ik hiervoor tijdens de appathon van VWS. Graag ga ik alvast in discussie met u over de voor en nadelen hiervan. Eventuele reacties verwelkom ik graag op mijn LinkedIn post:

Laat u bijstaan door specialisten

In mijn volgende artikelen ga ik dieper op de materie in. Waar mogelijk bied ik concrete handvaten waarmee u zich kunt voorbereiden op de transitie.

Coen Bröcker is Chief technology Officer bij Stackbee. Sinds 2006 helpt hij startups en bedrijven bij het succesvol maken van hun producten en diensten. Stackbee is onderdeel van de Provide Group.

Stackbee richt zich specifiek op IT en innovatie voor advocatenkantoren.